dimarts, 29 de novembre del 2016

Llegir en valencià: Fundació Bromera



Des de 2006, la fundació Bromera, de l'editorial Bromera, posa en marxa anualment la campanya "Llegir en valencià" per al foment de la lectura en valencià. Cada any la temàtica és diferent de manera que aspectes ben variats com ara la sèrie televisiva "Alqueria Blanca", l'amor o les festes tradicionals poden anar formant part de la nostra biblioteca particular.
Durant la campanya de cada any, els llibres es poden comprar al quiosc per un preu molt accessible. Cliqueu ací per a tenir la informació detallada de preus, llocs de venda, títols d'enguany i altres propostes molt interessants:

La campanya que van dur a terme l'any 2011 era sobre les llegendes valencianes.
Es tracta d'una selecció de les millors llegendes valencianes de la tradició oral. El text va córrer a càrrec de l'escriptor valencià Josep Franco i se'n publicaren un total de 13 llegendes. Trobem per exemple El dragó del Patriarca, La delicada de Gandia, L'oroneta i el rei Jaume, El miracle de Morella o Les desgràcies de Camot entre d'altres. L'il·lustrador fou Francesc Santana, qui va posar cara a tots personatges.

Són llibres breus i fàcils de llegir. Un detall important és que a cada títol hi ha informació d'altres obres; una bona manera de mantenir l'interès per la lectura. També ens ofereixen un glossari i una xicoteta informació sobre l'origen de cadascuna de les llegendes.
 
Potser és una llàstima que aquesta col·lecció no estiga a la venda una vegada passada la campanya, no?