dimarts, 5 de juliol del 2016

Émilie Vast, "De maman en maman", "De papa en papa" i "Korokoro"

Quan l'estètica s'uneix amb la senzilleza per oferir-nos un producte repreciós.


M'ho puc imaginar, nens i nenes que encara no saben llegir, que s'asseuen a la falda del pare, de la mare, de l'avi o de l'àvia tot fent-los repetir una vegada i una altra les lletres d'aquests contes delicats.
No expliquen gaires coses, només posen en paper, en imatges aquelles frases que tan sovint diuen els nens, que tan evidents són i a la vegada tan profundes. D'on venim? Qui ens ha portat aquí?

Tots els àlbums il·lustrats d'Émilie Vast tenen en comú la delicadesa dels dibuixos insspirats, tal com diu ella a la seva pàgina web, en les arts gràfiques del passat i en la natura.

I és clar, no puc deixar d'investigar una mica quins són els altres llibres que s'han publicat d'aquesta autora a casa nostra. Ara com ara només se n'ha publicat un altre "Korokoro" a l'editorial Barbara Fiore. És un àlbum per a relaxar-se, per a perdre's en pensaments, per a mirar i remirar els dibuixos. Colors pastels, combinacions suaus, només il·lustracions, cap paraula per al text, només el títol. És molt bonic, us convido a fullejar-lo en línia i a llegir la ressenya de Teresa Corchete. (Aquí la ressenya) (Aquí algunes pàgines del llibre).