diumenge, 11 de desembre del 2016

Els il·lustradors i el seu món. Una xicoteta mostra



Aquest matí hem anat al centre cultural la Rambleta de València. Hi havia una proposta jove, il·lustrada, viva!! Hem pres uns aperitius del restaurant Muí, i unes cervesetes Alhambra ben fresques. 
Hem vist com  del no res uns dibuixos eixien de les ànimes de Rogelio, Fore, Tino Dyox i Tiboo a partir de propostes espontànies del públic. Amenizat al micròfon i amb bon humor pel guionista Sixto X.Garcia, que guiava la batalla d'il·lustradors. Ens hem divertit, hem vist la creació de primera mà i ens hem emportat el gran llop de Rogelio. Tot plegat, fantàstic!!

Després amb calma hem cercat més informació de cadascun dels artistes. L'ambient desenfadat feia pensar que eren uns dibuixants qualsevols, uns aficionats. El resultat de les seues pinzellades ja apuntava que treballaven amb coneixement de causa, amb certa professionalitat. Efectivament, tots ells són artistes de veritat.
 

De vegades no ens plantegem què hi ha darrera d'una il·lustració d'un conte. I certament, hi ha un món molt ric, molt divers, de vegades sorprenent ja que un mateix artista pot ser capaç de transmetres idees i sensacions de maneres molt variades, amb estils o tècniques fins i tot potser antagònics. Us en faig cinc cèntims del ric món de cadascun dels artistes que avui he conegut. Bona lectura... de les imatges! Per cert, tots ells han estudiat Belles arts a València

Fore. Podem veure les seus obres al seu blog Fore-f.

Article sobre Toni Dyox al blog de Joaquin Medina

Rogelio també té un blog: Don Rogelio

Tiboo, cliqueu damunt per a accedir al seu blog. 

Un pensament paral·lel a tot això: no hi ha dones il·lustradores?