dissabte, 29 d’octubre del 2016

Avui va de cinema: La Madre, d'Alberto Morais

 
Avui em vull permetre una llicència. No us parlaré de cap llibre infantil. 
Us vull fer un breu comentari d'una pel·lícula que es va estrenar ahir a 12 sales de tot l'estat. Com podeu imaginar es tracta d'una pel·lícula poc comercial. És cinema d'autor, és actual, és delicada i dura. 
S'ha rodat a València, Port de Sgunt, Vinalesa, Borbotó i Massarrojos.
La Madre, d'Alberto Morais, amb Javier Mendo (un jovenet que promet) i Laia Marull.
Us en parle perquè el meu fill ha tingut la sort de poder-hi participar. De viure l'experiència d'un rodatge professional, de conèixer i treballar amb el magnífic director Alberto Morais. Gran persona, humor subtil, sensible, perfeccionista, compromès. Haig de confessar que tenir l'oportunitat d'haver viscut de ben a prop part del procés de creació, em fa sentir obligada a col·laborar en la difusió d'aquesta obra.
En el col·loqui posterior al passi d'ahir a les 20.30, als cinemes Aragó de València (per cert, són cooperativa, els cinemes Aragó), una espectadora va comentar que si aquesta pel·lícula haguera estat filmada a França, ara estaria en les primeres pàgines de totes les crítiques de cinema. La resposta d'Alberto no podia ser més explícita: "els francesos tenen una mania, els agrada el cinema". També recordà que les polítiques culturals del nostre govern estatal no han ajudat de cap manera a la producció cinematogràfica i molt menys a l'anomenat cinema d'autor.
Us la recomane. 
Si teniu intenció de veure-la, aprofiteu aquest cap de setmana. Ja sabeu que els cinemes decideixen allargar-la a la cartellera en funció de l'afluència del primer cap de setmana. I després, si us ha convençut,feu-ho saber a amics i coneguts. El cinema "menor" necessita que en parlem.
I dic jo.... tal vegada podem trobar-hi alguna relació amb alguns relats clàssics de literatura infantil...
 
En podeu llegir algunes crítiques i informacions:
( en la versió en paper d'ahir s'enva publicar una molt bona crítica)Levante