divendres, 19 d’agost del 2016

Biblioteca de Matadepera: Secció "Contes especials"






Els "contes especials" es troben a una prestatgeria de la zona infantil  es tracta d'una selecció feta amb bon criteri que té per objectiu fer més accessibles als lectors bons àlbums il·lustrats infantils sigui per les il·lustracions o per la història que expliquen.
Així, sense mirar-m´hi gaire i després d'unes amabilíssimes explicacions de la bibliotecària he agafat dos llibres:
El buit d'Anna Llenas, publicat per Barbara Fiore el 2013 i Ondina, de Banjamin Lacombe publicat el 2012 per Baula i traduït per Pau Joan Hernàndez.
Dos àlbums de gran format ben espacials pel que fa a les il·lustracions.
El buit molt probablement no cal que us el presenti, només voldria dir-vos que encara no l'havia tingut entre mans. M'encanten els collages de l'Anna, et converteixen en un observador dels detalls, de la composició, dels matisos, dels colors, de l'enginy, de la metàfora... I el text, ben senzill, diu tantes coses sense dir-ne gairebé cap. Parla de la imaginació, de l'amistat, dels sentiments, de la comprensió, de la tristesa, de l'alegria, del món interior, de la comunicació, de la recerca de l'acceptació.... Un llibre per als més menuts que comencen a descobrir el món i a ells mateixos.
 
L'Ondina (un esperit de l'aigua, segons les teories de Paracels i una nàiade, segons la mitologia grega) és per a més grandets. Unes il·lustracions fosques però lluminoses allà con cal, detallistes i màgiques, tendres i expressives, a doble pàgina, algunes i amb transparències unes altres. El resultat impactant. Es tracta d'una versió particular de la llegenda d'Ondina. Un text tràgic i romàntic a la vegada. En paraules del propi autor "un llibre sobre l'amor i sobre el perill d'estimar massa". Estic convençuda que pot agradar a jovenets i jovenetes que potser encara no han assaborit la dolçor i l'amargor de l'amor. O, perquè no, als adults que ja en tenim una bona experiència?
 http://benjaminlacombe.hautetfort.com/media/02/01/2107388956.jpg